Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 12/09/2018

«Παρέλαση» στην οικονομική Εισαγγελία περίπου 60 τραπεζικών στελεχών και εκπροσώπων κομμάτων αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς καλούνται να παράξουν εξηγήσεις για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια.

Πρόκειται για 50 υπαλλήλους τραπεζών που φέρουν πλέον την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της απιστίας και περίπου 10 εκπρόσωποι τριών κομμάτων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Η υπόθεση των δανείων που έλαβαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΚΚΕ πριν το 2012, είχε μπει στο αρχείο όμως, το 2017 και αφού είχε προηγηθεί η σχετική εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την ανάσυρσή της και την περαιτέρω διερεύνηση.

[custom:google-ads]

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν προχωρήσει στην κλήτευση 13 στελεχών της Εθνικής τράπεζας, 37 της πρώην Αγροτικής και περίπου 9 εκπροσώπων των τριών κομμάτων, οι οποί ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά το συγκεκριμένο χρόνο.

Η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο με διάταξη νόμου του 2013, ο οποίος παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. Πριν όμως την αρχειοθέτησή της είχε συνταχθεί για την υπόθεση το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 50 τραπεζικών στελεχών και επτά πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis