Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:11 | 28/07/2017

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρισκόμενη στη Λαμία στα πλαίσια του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου προέβη σε εξαγγελίες που αφορούν τις κοινότητες των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων της κυρίας Φωτίου, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά στους Δήμους Άμφισσας, Αιδηψού-Ιστιαίας, Λαμίας, Θήβας και Αταλάντης και αφορούν στην προσωρινή μετεγκατάσταση και παροχή υποδομών υγιεινής. Άμεσα αρχίζουν να υλοποιούνται στην Άμφισσα (οικισμός Κάμινος) και την Ιστιαία.

[custom:google-ads]

Η παρουσίαση που έτυχε της ευρύτατης αποδοχής τόσο των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και εκπροσώπων συλλόγων Ρομά της περιοχής, επιβεβαιώνει την κατεύθυνση που ακολουθείται.

Πρόσφατα άλλωστε ψηφίστηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία μετεγκατάστασης καταυλισμών σε κατάλληλες περιοχές.

Επιπλέον, με τη συνεργασία πέντε συναρμόδιων Υπουργείων και την Ειδική Γραμματεία επιχειρείται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση τόσο στο στεγαστικό τομέα όσο και στους κρίσιμους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγείας και της κοινωνικής στήριξης.

Σε αυτή την συστηματική προσπάθεια, συνεργάζονται όλες οι βαθμίδες της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συλλόγων των Ρομά.

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά έχει ήδη διαβουλευτεί με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ειδικότερα των Ρομά και παραμένει στη διάθεσή όλων για τον καλύτερο σχεδιασμό θεμάτων που αφορούν στην ένταξη των Ρομά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis