Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:23 | 06/12/2014

 

Η δυνατότητα για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας από την 1η Ιανουαρίου 2015 δίνεται σε όσους συμπλήρωσαν το 27ο έτος της ηλικίας τους στις 31/12/2014 ανακοίνωσε ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Α. Νταβούτογλου. 
Ακόμα είπε πως όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους θα πρέπει να καταβάλουν 18.000 τουρκικές λίρες, λιγο παραπάνω απ ότι αναμενόταν. Αργότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την εξαγορά θητείας θα επωφεληθούν τόσο οι ανυπότακτοι, όσο και οι λιποτάκτες.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτες με ικανοποίηση από τα στελέχη επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει το πολυσυζητημένο αυτο θέμα.

Στο μεταξύ, το πρώτο σχόλιο, όπως αναφέρεται, από τη στρατιωτική πτέρυγα, ήταν ότι «πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης και την αντιμετωπίζουν με σεβασμό». 

Όπως έχει αναφερθεί ότι περίπου 600.000 νέοι στην Τουρκία περιμένουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας.Σε είδηση που είχε αναρτηθεί παλιότερα στην ιστοσελίδα του CNNTurk, αναφερόταν ότι η εξαγορά θητείας αποτέλεσε ελπίδα για την μερίδα αυτή της νεολαίας της χώρας. 

Η δεσμευση από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ,ήταν ότι μόλις ο νέος Πρόεδρος της χώρας , κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναλάβει τα καθήκοντά του, η εξαγορά θητείας θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με το οποίο θα ασχοληθεί.
Να σημειωθεί ότι και το 2012 τεράστια έσοδα είχαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έκτακτο μέτρο εξαγοράς της θητείας που εφαρμόστηκε στη γειτονική χώρα κατά το Α΄εξάμηνο του έτους. Τότε  69.320 άτομα εξαγόρασαν τη θητεία τους και απέφεραν έσοδα ύψους 2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών δηλαδή περίπου 900 εκατομμύρια Ευρώ!(με κόστος 17.000 λίρες)

Οι Τούρκοι πολίτες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους έναντι περίπου 5.000 Ευρώ και υπηρετούν μόλις 3 εβδομάδες. Αυτό το μέτρο αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο στο τουρκικό δημόσιο.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis