Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 21/05/2020
Περί ώρα 19.55 ευρισκόμενοι σε εποχούμενη περιπολία πλήρωμα του Α.Τ Παλλήνης από κοινού με το Α.Τ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ. στην περιοχή του Γέρακα και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρου Γέρακα με την οδό Ηγουμενίτσης αντιληφθήκε πως ένα τζιπ ακολουθούσε μηχανάκι με μεγάλη ταχύτητα.
 
Το περιπολικό Παλληνης-Παιανιας μόλις εισήλθε στην οδό Ηγουμενίτσηςτο ανωτέρω δικυκλο εισήλθε και αυτό προσπερνώντας με επικίνδυνους ελιγμούς και μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως, από το τζιπ που ακολουθούσε το μηχανάκι αποβιβάστηκε αστυνομικος της ομάδας ΟΠΚΕ με κωδικό κλήσης Κ-223 ομάδα Γέρακα και ενημέρωσε το πληρωμα πως ο αναβάτης της μηχανής απασχολεί και πιθανόν  οπλοφορεί.
 
Από κοινού συνέχισε η καταδίωξη. Ο υποπτος ανέπτυξε ταχύτητα εντός των στενών της περιοχής του Γέρακα με αποτέλεσμα να χάσουν την οπτική επαφή. Διαβιβάσαν στον εκφωνητή τα χαρακτηριστικά του δράστη και τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής ο οποίος με τη σειρά του  κινητοποίησε σταθμούς που βρισκόνταν στην πέριξ περιοχή.
 
Από τις αναζητήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Γέρακα και από πληροφορίες πολιτών ενημερωθηκαν πως το μηχανάκι εθεάθη τελευταία στιγμή στην οδό Κεφαλληνίας με πιθανή κατεύθυνση την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
 
Περί ώρα 20.10 ενημερωθήκαν από το ΚΑΔ και από πολίτες πως το μηχανάκι με τα στοιχεία κυκλοφορίας που είχαμε εθέαθη παρκαρισμένο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Γέρακα πλησίον της πλατείας.
 
Το περιπολικό του τμήματος και η ομάδα ΟΠΚΕ του Γερακα βρισκοταν αρκετά κοντά και σε χρόνο λιγότερο του ενός λεπτού μεταβήσαν στο σημείο όπου ήδη βρισκόταν ήδη και μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αμέσως τό όχημα Παλληνης όσο και η ομαδα της ΟΠΚΕ αναγνωρίσαν το δράστη και προεβησαν στη  χειροπέδησή του.
 
Εν συνεχεία το άτομο μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθήνων διότι οι δυνάμεις που επιληφθησαν ενημερωθηκαν πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του.
 
Καθώς αφιχθήσαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών ενημερωθηκαν από αξιωματικό της Ασφάλειας πως εκκρεμούσαν σε βάρος του δράστη πολλαπλές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης.
 
Τα θερμά συγχαρητηρια από το ΜΠΡΟΣΤΆ Β/Α τόσο στους συναδέρφους του πληρώματος του οχήματος Παλλήνης-Παιανιας, όσο και της ομάδας ΟΠΚΕ,για τον επαγγελματισμό, τη ψυχραιμία και την παρατηρητικότητά τους.
 
Αφού με το πείσμα και την παρατηρητικότητα που επέδειξαν ο εν λόγω ύποπτος τελικά δεν κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης. Στο σημείο βρέθηκε και ομάδα ΔΙ.ΑΣ που συνέδραμε αποφασιστικά τις ενέργειες των συναδέρφων μας. Αλλα και συνεργός του δράστη που προσπάθησε να αποτρέψει τη σύλληψη του και οδηγήθηκε και αυτός αρμοδιως στον κ.Εισαγγελεα.
 
Για το ΜΠΡΟΣΤΆ Β/Α 
ΚΟΥΚΟΥΤΗΣ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis