Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 02/06/2017

Στη σύλληψη αλλοδαπού άντρα που προέβαινε συστηματικά στην οικονομική εκμετάλλευση των τριών ανήλικων παιδιών του, ασκώντας τους σωματική και ψυχολογική βία, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.

Πρόκειται για 43χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εμπορία ανθρώπων σε βάρος ανηλίκων» και «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και οι τρείς ανήλικοι (16, 12 και 9 ετών) μαζί με τον πατέρα τους οδηγήθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, όπου προέκυψε οτι τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια που μετοίκησαν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, τόσο τα παιδιά όσο και η μητέρα τους υφίσταντο καθημερινά έντονη σωματική και ψυχολογική βία από τον 43χρονο άντρα, προκειμένου να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Επιπρόσθετα, καταγγέλθηκε ότι με χρήση βίας τους μετέφερε σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου τους εξανάγκαζε να “εργάζονται” παίζοντας μουσικό όργανο, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον οίκτο και τη συμπάθεια των διερχομένων, ενώ στη συνέχεια τους αφαιρούσε τα χρηματικά ποσά που κατάφερναν να συγκεντρώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φορές που δεν κατόρθωναν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, βιαιοπραγούσε σε βάρος τους ως ένδειξη τιμωρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis