Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:54 | 22/12/2014

Ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα, με «ειδικότητα» στις κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων, από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.

Συνελήφθησαν έντεκα άτομα, οκτώ Βούλγαροι και τρεις Έλληνες, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 32χρονο Βούλγαρο, σεσημασμένο για κλοπές, ο οποίος, μαζί με τρεις ομοεθενίς του, κατηγορείται ότι διέπραξε συνολικά 37 κλοπές τετραξονικών φορτηγών, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και Καβάλας.

Η αξία των κλεμμένων οχημάτων προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι προωθούσαν τα φορτηγά στην ελληνική ή βουλγαρική αγορά, όπου τα διέθεταν προς πώληση, ή, ορισμένα τα μετέτρεπαν σε ανταλλακτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της της ΕΛ.ΑΣ, Πέτρος Τάνος, είπε ότι τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τα οχήματα σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (λατομεία, εργοτάξια, κ.α.) και τα αφαιρούσαν τη νύχτα, ενώ, εκτός από τα φορτηγά, φέρονται ότι αφαίρεσαν και μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, γεννήτριες, φιάλες οξυγόνου και διάφορα άλλα εργαλεία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτια τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά φορτηγών και οχημάτων, ηχοσυστήματα και μπαταρίες αυτοκινήτων, οκτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα (τα επτά με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας), κυνηγετικό όπλο, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και φυσίγγια, κροτίδες κ.ά.

Εξαρθρώθηκε και δεύτερο κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων.
 
Εξάλλου, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπουραζάνας, ανακοίνωσε την εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος, που από τις αρχές του έτους διέπραττε κλοπές οχημάτων.

Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για τρεις Έλληνες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 25 κλοπών πολυτελών αγροτικών οχημάτων, από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι κατηγορούμενοι, κατά την Αστυνομία, αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα και τα πουλούσαν ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Πηγή:www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis