Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:20 | 24/02/2015

 

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα πως διέλυσε ένα δίκτυο στρατολόγησης μέσω του Facebook κυρίως νεαρών γυναικών για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνέλαβε τέσσερα πρόσωπα, δύο από τα οποία στον ισπανικό θύλακο της Μελίγια στο Μαρόκο.

Τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν στη Μελίγια «είναι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και τη διαχείριση πολλών ιστότοπων στο Ίντερνετ για τη διανομή κάθε είδους προπαγανδιστικού υλικού» κυρίως για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ήταν ευθυγραμμισμένοι με τη στρατηγική της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (το Ισλαμικό Κράτος) και επικέντρωναν στη στρατολόγηση γυναικών που, μετά τη διαδικασία της κατήχησης, κατέληγαν να ενταχθούν σ' αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στις ζώνες συγκρούσεων», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η Ισπανία έχει διαλύσει τους τελευταίους μήνες πολλά δίκτυα αυτού του τύπου, ιδιαίτερα στους ισπανικούς θυλάκους στο Μαρκόκο, τη Μελίγια και τη Θέουτα, μοναδικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου εκατό Ισπανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των «τζιχαντιστικών πολιτοφυλακών» στο Ιράκ ή στη Συρία, ένας αριθμός σχετικά μικρός σε σχέση με τις εκατοντάδες Γάλλων, Βρετανών ή Γερμανών που έχουν πράξει το ίδιο.

Το Μαρόκο, το οποίο ενίσχυσε πρόσφατα την αντιτρομοκρατική νομοθεσία του, δεν κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο, καθώς περισσότεροι από 2.000 Μαροκινοί, συνυπολογιζομένων των πολιτών με διπλή υπηκοότητα, φέρεται ότι έχουν ενταχθεί σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis