Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 10/06/2020

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 4-6-2020 στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, έξι (6) ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένας ακόμη ημεδαπός, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την πολυήμερη διερεύνηση της δράσης της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, η συμμορία είχε στήσει μια μικρή αγορά ναρκωτικών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, η οποία αποτελούνταν από δυο (2) οικίες και τρία (3) παραπήγματα, εντός χωραφιού – αλάνας. Για την απόκρυψη της προαναφερθείσας αγοράς, είχαν χτίσει ψηλή μάντρα στην πλευρά του δρόμου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο αυτό χώρο, οι τοξικοεξαρτημένοι αγόραζαν τις ναρκωτικές ουσίες και πολλές φορές έκαναν απευθείας χρήση εντός αυτού, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη σύλληψή τους από την αστυνομία, κατά την αποχώρηση τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους κατά την εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα ένα μέλος ήταν επιφορτισμένο να κατευθύνει τους χρήστες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτερο μέλος λάμβανε τα χρήματα της συναλλαγής, έτερο μέλος παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες και άλλο μέλος είχε αναλάβει να αποκρύπτει τις ναρκωτικές ουσίες σε παρακείμενο χωράφι.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -107- γραμμαρίων
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -25- γραμμαρίων
  • -410- ναρκωτικά δισκία
  • ζυγαριά ακριβείας
  • -2- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης
  • το χρηματικό ποσό των -615- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis