Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 20/10/2017

Εξαρθρώθηκε μετά από επισταμένες έρευνες, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, στις 16-10-2017 στον Πειραιά και στις Αχαρνές, έπειτα από ληστεία που διέπραξαν σε τράπεζα στο Χαϊδάρι, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 36 και 38 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι συνεργός των ανωτέρω είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στις 9-10-2017 για όμοια αδικήματα και βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

[custom:google-ads]

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστεία και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, οι δράστες είχαν συστήσει από τον Οκτώβριο του 2016, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, και διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες και σε ταχυδρομικά καταστήματα.

Για την επίτευξη τους σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί αντικείμενα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κράνη και καπέλα) καθώς και όπλο, ενώ για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέρχονταν στις τράπεζες και τα ταχυδρομικά καταστήματα και με την απειλή όπλου ακινητοποιούσαν τους παρευρισκόμενους ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Επιπλέον, εξωτερικά και σε κοντινή απόσταση από το σημείο της ληστείας, άλλο μέλος επιτηρούσε για να ενημερώνει για την ενδεχόμενη άφιξη αστυνομικών καθώς και για να διασφαλίζει την διαφυγή τους.

Μετά από κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  Το χρηματικό ποσό των -13.225- ευρώ προερχόμενο από ληστεία
  •  Ένα (1) πιστόλι REPLICA
  •  Είδη ένδυσης και δύο (2) κράνη μηχανής που έφεραν κατά την διάπραξη των ληστειών
  •  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διακριβώθηκε ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει, από κοινού με τον 39χρονο συνεργό, από τον Οκτώβριο του 2016, τρείς (3) ληστείες σε τράπεζες, δύο (2) ληστείες σε ταχυδρομικά καταστήματα και δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis