Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 26/03/2020

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν, προχθές (24-03-2020) σε περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας, καθώς και μία ημεδαπή, η οποία, όπως προέκυψε, ενέχεται, ως συνεργός τους, στη διάπραξη μίας περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Γ’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, εντόπισαν αρχικά σε περιοχή της Θήβας, τα ανωτέρω τέσσερα άτομα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr


Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά, επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, στην περιοχή της Ριτσώνας.

Οι συλληφθέντες δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να εγκαταλείψουν το όχημα που επέβαιναν και τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι τα τρία μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από 15-11-2019, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποία ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών, κυρίως από οχήματα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, προσέγγιζαν οχήματα που είχαν νωρίτερα διαπιστώσει ότι δεν βρίσκονταν υπό την εποπτεία των ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια είτε παραβίαζαν αυτά, προκαλώντας θραύση του παραθύρου της θύρας η οποία ήταν προσφορότερη σε αυτούς, είτε εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστα και προέβαιναν στην αφαίρεση χρημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, από το εσωτερικό τους.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ενέχονται στη διάπραξη συνολικά:

  • (10) κλοπών από οχήματα, σε ευρύτερες περιοχές της Θήβας και του Σχηματαρίου Βοιωτίας, καθώς και
  • (10) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών από οχήματα, (1) κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων και (1) απόπειρας κλοπής από οικία, σε ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας και της Ριτσώνας Ευβοίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.800) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας ημεδαπής, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, πρόσφορα για την τέλεση των κλοπών.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε :

  •  Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης (4) μηνών για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  •  Στη κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή, ενώ επιπλέον οδηγούσε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας .

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον .

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis