Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:07 | 31/05/2016

Στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, οδήγησε ο εντοπισμός 12 Σομαλών και Ιρακινών σε νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν αρχικά τον οδηγό του φορτηγού οχήματος και στη συνέχεια δυο εργαζόμενους στην ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που δραστηριοποιείται στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Οι μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων ήταν κρυμμένοι ανάμεσα στο φορτίο της νταλίκας, που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιταλία. Κατά την έλεγχο, στην πύλη του λιμανιού, η συμπεριφορά του οδηγού κίνησε τις υποψίες των λιμενικών και στην έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν, ανάμεσα στο φορτίο με πλαστικά. Η νταλίκα που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκε και συνελήφθη ο οδηγός της, ενώ κατά την προανάκριση που ακολούθησε συνελήφθησαν και οι δύο εργαζόμενοι της εταιρείας ασφαλείας, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ακόμη ένας 40χρονος, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στο κύκλωμα.

 

 

 

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis