Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 22/07/2015

Κύκλωμα θρασύτατων πορτοφολάδων είχε «ελαφρώσει» εκατοντάδες επιβάτες του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, στήνοντας ενέδρες στις αποβάθρες και μέσα στους συρμούς.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν 17 από τους δράστες και αναζητούν ακόμη 20, ενώ έχουν ταυτοποιήσει...364 περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών. Στην κατοχή και στις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων, όπως και 9.600 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος ξεκινά στις αρχές 2015, και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κινούνταν χωρισμένοι σε ομάδες των 4-5 ατόμων, με την κάλυψη 1-2 συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι». Με αυτόν τον τρόπο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Η έρευνα για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας συνεχίζονται

 

 

 

 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis