Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 17/09/2015

Πολυμελές διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων εξαρθρώθηκε στη Σερβία, σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις: στο Βελιγράδι, στο Κραγκούγεβατς και στο Ότζακ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά εννέα μέλη του κυκλώματος από το Πακιστάν, την Κροατία και τη Σερβία και διεξάγουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τριών ατόμων.

Η επιχείρηση διεξήχθη με εντολή της εισαγγελίας για το οργανωμένο έγκλημα, μετά από έρευνες πολλών μηνών της ομάδας στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί από τη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.

Προηγουμένως στην Αυστρία συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση για διακίνηση ατόμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, υπάρχουν υποψίες ότι η εγκληματική ομάδα τους τελευταίους έξι μήνες -από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, στο έδαφος της Ουγγαρίας και της Αυστρίας μετέφερε περισσότερους από 400 παράτυπους μετανάστες- πολίτες της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Σομαλίας, της Ερυθραίας και του Ιράκ. Οι συλληφθέντες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων λάμβαναν από το κάθε άτομο 1.200 ευρώ για την παράνομη μεταφορά από το Βελιγράδι στην Ουγγαρία και την Αυστρία.

Οι παράτυποι μετανάστες, κυρίως από τα κέντρα ασύλου στη Μπογκοβότζα και το Βελιγράδι, μεταφέρονταν από τη σερβική πρωτεύουσα στη συνοριακή διάβαση Χόργκος και από την ουδέτερη ζώνη οδηγούνταν παράνομα στο έδαφος της Ουγγαρίας, στην περιοχή Μοροχολόμα, όπου τους παραλάμβαναν αυτοκίνητα και φορτηγά σε ομάδες των οκτώ έως 20 ατόμων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 273.610 ευρώ και των 1.700 δολαρίων και σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκαν 79.000 ευρώ, 4.000 δολάρια και 212.000 δηνάρια (περίπου 2.000 ευρώ).

 

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis