Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 12/08/2019

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στο πεδίο της γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, μέσω οίκων ανοχής καθώς και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα, μέσω πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους καθώς και μέσω ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία μεσημβρινές ώρες της 10 Αυγούστου 2019, πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε δύο  οίκους ανοχής.

[custom:google-ads]

Συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα, εκ των οποίων 4 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίασης σφραγίδων καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού διακριβώθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός αναγκάζεται να πυροβολήσει ύποπτο που του τραβάει όπλο ξαφνικά!

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης ( modus operandi ), τα μέλη της εντόπιζαν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (κυρίως από Μολδαβία) και με τη χρήση απατηλών μέσων - υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας στη χώρα μας με μεγάλες χρηματικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

Μετά την άφιξη τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικίες σε περιοχή της Αττικής, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις καθώς και τις μετακινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια είτε με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλών είτε με το πρόσχημα αποπληρωμής χρέους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.

Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στην Χώρα μας, είτε μέσω πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, είτε μέσω πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου. Επιπρόσθετα, σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες ζητούσαν ως αντάλλαγμα από τις γυναίκες-θύματα, να στρατολογήσουν ομοεθνής τους με σκοπό να εργαστούν σε οίκους ανοχής.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 31.970 ευρώ
  • 2 διαβατήρια
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • Έγγραφα και σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής
  • 1 αυτοκίνητο

Περαιτέρω, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αστυνομικός βρέθηκε αντιμέτωπος με περιστατικό για το οποίο σίγουρα δεν είχε εκπαιδευτεί- Στάθηκε τυχερός και κατάφερε να γλιτώσει

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis