Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 18/11/2016

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 10 περιπτώσεις ληστειών, μία απόπειρα ληστείας, 19 περιπτώσεις κλοπών και 9 απόπειρες κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

AdTech Ad

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προχθές το απόγευμα, χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Κόρινθο, 8 Ρομά, ηλικίας από 20 έως 40 ετών και δύο ανήλικοι, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, που περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις Ρομά, ηλικίας 21, 25, 27 και 33 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε πως ήταν υπεύθυνοι για πλήθος ληστειών σε βάρος πεζών στο Λουτράκι, τους Αγίους Θεοδώρους και την Κόρινθο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 23 Οκτωβρίου είχαν εντοπιστεί από περιπολικό που τους κατεδίωξε στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα το περιπολικό να καταλήξει σε έναν μαντρότοιχο...

Επιπλέον, όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.5.2016 έως και την 17.11.2016, στην Κόρινθο και σε γύρω περιοχές, διέπραξαν συνολικά 12 κλοπές σε καταστήματα-επιχειρήσεις, 5 κλοπές οχημάτων, δυο κλοπές σε βάρος πεζών και 9 περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις, οικία και όχημα, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis