Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 25/08/2016

Εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και πεζών, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεγάρων με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συνεληφθησαν 3 μέλη ηλικίας 18, 20 και 27 ετών, ενώ αναζητείται έτερος συνεργός τους ηλικίας 22 ετών. Οι κατηγορούμενοι από αρχές Απρίλιου μέχρι σήμερα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών ταξί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της Ασφάλειας Μεγάρων τα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν οδηγούς ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής, τους οποίους έπειθαν να τους μεταφέρουν στα Μέγαρα και τους καθοδηγούσαν εντός ή πλησίον του καταυλισμού, όπου με τη χρήση ωμής σωματικής βίας αφαιρούσαν από την κατοχή τους χρήματα, κοσμήματα και ηλ. συσκευές. Σε πολλές περιπτώσεις πλήρωναν προκαταβολικά το αντίτιμο για να πείσουν τα θύματα τους.

Ακόμα, εντόπιζαν πεζούς σε σημεία πλησίον του καταυλισμού, τους επιτίθονταν προκειμένου να αφαιρέσουν τα τιμαλφή τους με σύνηθες σημείο το νεκροταφείο Μεγάρων.

Κατασχέθηκαν ηλ. συσκευές, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Εξιχνιάστηκαν 9 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 3 σε βάρος πεζών και 1 κλοπή σε οικία ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε ετέρες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιων του κ. Εισαγγελέα Αθηνών.

Το κείμενο στάλθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis