Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 07/01/2019

Εξαρθρώθηκε έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου πενταμελής συμμορία νεαρών που διέπραττε διαρρήξεις το τελευταίο 20ημερο στην πόλη της Ρόδου.

Συνελήφθησαν το Σάββατο (5 Ιανουαρίου 2018) πέντε νεαροί ηλικίας από 14 έως 19 ετών και τρεις γονείς τους, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κλοπών από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συναυτουργία, καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

[custom:google-ads]

Όπως διαπιστώθηκε από μεθοδική και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, οι νεαροί κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κοινή ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρούσαν νυχτερινές ώρες παραβιάζοντας, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυλικεία εκπαιδευτικών μονάδων και επιβατικά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, κατά την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις κυλικείων (σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικού ιδρύματος – δημοσίου φορέα), τέσσερις παραβιάσεις Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, ένας εμπρησμός σε σχολική μονάδα και μια κλοπή από κατάστημα « minimarket », που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 04.12.2018 έως 04.01.2019 .

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες αναζητούσαν - αφαιρούσαν χρήματα και καταναλωτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο χώρος «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των κλοπιμαίων και την απόκρυψη των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν.

Τα αφαιρεθέντα είδη που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (6 Ιανουαρίου 2018) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis