Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 12/02/2020

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ομολόγησε στις Αρχές ότι ήταν αυτός που έστειλε το παιδί του στη Γαλλία, όπου εντοπίστηκε από τις Αρχές ύστερα από την περίπου δίμηνη εξαφάνισή του.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, κάλεσε την ξαδέλφη της νεκρής συζύγου του να παραλάβει το παιδί, όπως και έγινε.

Ο πατέρας έστειλε το παιδί στη Γαλλία για να έχει μία καλύτερη τύχη. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Βαλεντίν είναι καλά στην υγεία της και όλο αυτό το διάστημα, που έχει σημάνει συναγερμός για την εξαφάνισή της, μιλούσαν κανονικά και η μικρή δήλωνε χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας - αφού έδωσε τη μικρή στη θεία της στη Γαλλία - δήλωσε την εξαφάνισή της, φοβούμενος νομικές επιπλοκές. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της. 

Οι ελληνικές Αρχές είχαν ζήτησει τη συνδρομή των γαλλικών για να μπορέσουν να βρουν την 7χρονη. Αφού εντοπίστηκε, έγινε βιντεοκλήση, παρουσία αστυνομικών και με διακριτικότητα για να μην προκαλέσουν ανησυχία στο παιδί. Η μικρή εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση. 

Στον εισαγγελέα ο πατέρας

Ο πατέρας οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα, μαζί με ακόμη έξι άτομα, καθώς οι Αρχές διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το προηγούμενο διάστημα ο άνδρας είχε κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν, ωστόσο τα όσα έλεγε δεν είχαν πείσει τους αστυνομικούς. 

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis