Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 03/06/2020

Εξηγήσεις για τρία αδικήματα έδωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και δύο στενοί της συνεργάτες για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis σε σχέση με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εισαγγελικοί κλήθηκαν σε εξηγήσεις από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων, αδίκημα, που έχει να κάνει με την κατηγορία της ψευδορκίας που σχετίζεται με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Στις καταθέσεις αυτών των μαρτύρων στηρίχθηκε η εμπλοκή των δέκα πολιτικών από τους οποίους για τους επτά η υπόθεση ήδη έχει μπει στο αρχείο ελλείψει στοιχείων.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε πολυσέλιδο υπόμνημά της αρνήθηκε τις κατηγορίες για τις οποίες ελέγχεται και το ίδιο έκαναν και οι δύο στενοί της συνεργάτες Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Και οι τρείς πρότειναν μάρτυρες που εξετάστηκαν ήδη ενώ τα νέα στοιχεία που έφθασαν χθες στη Βουλή με πρωτοβουλία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, αξιολογούνται - πέραν από την Προανακριτική- και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για κάποια ακόμη έγγραφα του FBI που είχε στην κατοχή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά δεν τα είχε αποστείλει στη Βουλή, αν και όπως απεδείχθη δεν ήταν διαβαθμισμένα, ήταν αποτέλεσμα άτυπης συνεργασίας με τους αμερικανούς και στο σημαντικότερο. Απ αυτά προέκυψε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν δικά τους στοιχεία για έλληνες πολιτικούς.

Μετά ταύτα οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που διερευνούν τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενδέχεται να τους καλέσουν σε πρόσθετες εξηγήσεις η να εξετάσουν εκ νέου τον εισαγγελέα Αγγελή.
 

Πηγή:skai.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis