Εξιτήριο για τον Εύελπι που χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι

Εξιτήριο για τον Εύελπι που χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι

Εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών πήρε νωρίς το απόγευμα ο Εύελπις που χτυπήθηκε με σφυρί στο κεφάλι σε στάση λεωφορείου στην Κατεχάκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο τριτοετής σπουδαστής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από την επίθεση των αφρόνων σε βάρος του αποκόμισε ευτυχώς μόνο θλαστικά τραύματα σε κεφάλι και γόνατο.

Εν τω μεταξύ  όπως έγινε γνωστό σε βάρος δυο εκ των τεσσάρων δραστών που συνελήφθησαν σχεδόν επι τόπου από αστυνομικούς που επέστρεφαν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους τέσσερις δράστες.

Ένας εξ' αυτών, γεννηθείς το 1995, μάλιστα είναι σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί και το 2016 από αστυνομικούς του Α.Τ. Πεύκης για την καταστροφή ελληνικής σημαίας που κρεμόταν σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία της περιοχής. Ο δεύτερος δράστης έχει καθαρό ποινικό μητρώο. 

Οπως πρώτο είχε γράψει το OnAlert ο Εύελπις  φορούσε πολιτικά, ωστόσο την ιδιότητα του πρόδοσε η τσάντα με τα διακριτικά της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, κατά την διάρκεια της ανάκρισης αναφέρθηκε πως οι δράστες επιτέθηκαν στον δόκιμο αξιωματικό επειδή τους κοίταξε προκλητικά.

 Πηγή: onalert.gr