Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:27 | 31/07/2020

Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, πήρε ο εκδότης Στέφανος Χίος, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο σπίτι του.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι γιατροί αποφάσισαν ότι πλέον συντρέχουν λόγοι για την παρακολούθησή του με αποτέλεσμα να το δώσουν εξιτήριο για να βρεθεί στο σπίτι του. Επιπρόσθετα, η αρμόδια επιτροπή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε να δώσει στον δημοσιογράφο αστυνομική φρουρά. Κατά πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, θα του διατεθούν τρεις αστυνομικοί συνοδοί, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας και από το σπίτι του.

Τι κατέθεσε ο Στέφανος Χίος

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα. Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Χίος στην κατάθεσή του σε αστυνομικούς που διερευνούν τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Όπως κατέθεσε ακόμη ο δημοσιογράφος και εκδότης, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του Στ. Χίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάθεση δεν διήρκησε πολλή ώρα, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και οι αστυνομικοί θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί με τον δημοσιογράφο στο επόμενο διάστημα.

Το χρονικό

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από άνδρες της ασφάλειας σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων για τους δράστες της επίθεσης, ενώ ο δημοσιογράφος αναμένεται να δώσει την πρώτη κατάθεση όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis