Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 18χρονου στην Πλατεία Αμερικής

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 18χρονου στην Πλατεία Αμερικής

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 18χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε στις 15-9-2019 στην Πλατεία Αμερικής.

Δράστες είναι τουλάχιστον έξι (6) άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 19 και 21 ετών.

Ειδικότερα οι δράστες, βραδινές ώρες της 15-9-2019, κινήθηκαν προς την Πλατεία Αμερικής όπου σύχναζε το θύμα, με σκοπό να λύσουν προσωπικές διαφορές. Για τον λόγο αυτό, είχαν εφοδιασθεί με αιχμηρά αντικείμενα και μόλις τον εντόπισαν του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν εκτός Αττικής.

Έπειτα από μεθοδική έρευνα , εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών (19χρονος) είχε μεταβεί στην Ορεστιάδα με σκοπό να εξέλθει της Χώρας και κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, εντοπίστηκε στις 18-9-2019 και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Για τους υπόλοιπους δράστες, συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση όσο και για τον εντοπισμό τους.

Περαιτέρω, το θύμα είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 21χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

**ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κομοτηνής