Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 19/12/2015

Η σύλληψη ενός 33χρονου Αλβανού στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας στις 29 Νοεμβρίου για παράνομη παραμονή στη χώρα, ήταν η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση μιας σπείρας ομοεθνών του που είχαν διαπράξει 18 κλοπές. Τώρα, προστέθηκαν άλλες δυο που είχε διαπράξει ο ίδιος.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Λαμίας διαπίστωσαν ότι συμμετείχε στις διαρρήξεις σε δυο κάβες ποτών και την απόπειρα διάρρηξης ενός μίνι μάρκετ, που είχαν γίνει από τις 26 ως τη σύλληψή του στις περιοχές της Τραγάνας και του Αγίου Κωνσταντίνου. Έτσι, σε βάρος του 33χρονου, που ήδη κρατείται για διοικητική απέλαση, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε όταν συνελήφθη κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Κατά την προανάκριση είχε προκύψει η συμμετοχή του στην οργανωμένη σπείρα στην οποία ανήκαν άλλοι έξι Αλβανοί, πέντε άνδρες και μία γυναίκα. Όπως αποδείχθηκε, είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Πρέβεζα επτά από τα οποία βρέθηκαν, τρεις κλοπές φουσκωτών σκαφών από τα οποία βρέθηκαν δύο στην Αχαΐα, τέσσερις διαρρήξεις περιπτέρων και μίνι μάρκετ στον Κολωνό, το Δήλεσι, τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα, δύο διαρρήξεις σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα και μια διάρρηξη σε εταιρεία στην Αθήνα. 

Τα εμπορεύματα και τα ηλεκτρικά εργαλεία τα οποία έκλεβαν, τα πωλούσαν. Σε οκτώ σπίτια και αποθήκες που διατηρούσε η σπείρα στο κέντρο της Αθήνας και τους Αγίους Αναργύρους κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα πολεμικό τυφέκιο- απομίμηση, τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα και άλλα τέσσερα δικά τους που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές, μια μοτοσικλέτα, πλήθος ηλεκτρικών και διαρρηκτικών εργαλείων, κινητά και 1.190 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis