Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 07/12/2019

Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2019) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραεμπορίου καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, προχθές ( 05-12-2019) στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, εισήλθαν αρχικά σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί συγγενικών της προσώπων και με το πρόσχημα πώλησης κλινοσκεπασμάτων και ειδών οικιακής χρήσης, όπου κατόπτευσαν το χώρο ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εισήλθαν εκ νέου στο σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

[custom:google-ads]

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, ο 65χρονος εμπλέκεται και σε κλοπή που έγινε την 27-11-2019 στην Βροντισμένη Ιωαννίνων, όπου με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή των δραστών καθώς και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, κλινοσκεπασμάτων καθώς και είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία οι δύο δράστες διέθεταν προς πώληση στερούμενοι παραστατικών εγγράφων αγοράς και τιμολογίων διάθεσης – πώλησης,
  • Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 65χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης για τις παράνομες πράξεις τους,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,3) γραμμαρίων, που βρέθηκε στο σπίτι του 65χρονου δράστη.

Επιπρόσθετα, από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων των δύο συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 65χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis