Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 26/01/2020

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δέκα υποθέσεων απάτης (8 απόπειρες και 2 τετελεσμένες), που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Σύρου.

[custom:google-ads]

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών (2 ανδρών ηλικίας 44 και 74 ετών και τριών γυναικών ηλικίας 18, 35 και 44 ετών), κατηγορούμενων για απάτη.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ημεδαποί παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπειθαν τους παθόντες να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2019, οι ανωτέρω ημεδαποί είχαν προβεί στην αγορά διαφορών προϊόντων για τα οποία θα αποπλήρωναν μέσω web-banking. Στην συνεχεία έστελναν μέσω της εφαρμογής Viber φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων στο οποίο φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό των θυμάτων ποσού πολύ μεγαλύτερου από την αξία του προϊόντος που είχαν αγοράσει.

Στην συνέχεια, επικοινωνούσαν εκ νέου με τους παθόντες, λέγοντας ότι είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόραζαν και ζητούσαν την επιστροφή του επιπλέον ποσού, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis