Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρώην Μητροπολίτη Νύσσης - Tρεις οι δράστες

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρώην Μητροπολίτη Νύσσης - Tρεις οι δράστες
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρώην Μητροπολίτη Νύσσης - Tρεις οι δράστες

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία η δολοφονία του 83χρονου πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 5-1-2012, εντός της οικίας του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με τεμάχιο υφάσματος.

Όπως προέκυψε από την πολυετή έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι τρείς (3) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 ετών αμφότεροι και ένας 46χρονος υπήκοος Ιράν.

Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο, μετά την ανθρωποκτονία αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.