Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:53 | 15/03/2016

Δυόμισι χρόνια μετά το κινηματογραφικό ριφιφί που είχε γίνει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με λεία χιλιάδες έγγραφα σχετικά με την διαμονή και εργασία αλλοδαπών στη χώρα, οι τοπικές αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός από τους δράστες.

Πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζουν την προανάκριση για να εντοπίσουν και τους συνεργούς του, ενώ παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος που πλαστογραφεί δημόσια έγγραφα για να κατασκευάζει άδειες παραμονής αλλοδαπών. 

Το ριφιφί είχε γίνει στις 27 Αυγούστου 2012, όταν οι δράστες διέρρηξαν την πίσω είσοδο του κτιρίου στην Καλαμάτα, αχρήστευσαν το σύστημα συναγερμού και άνοιξαν τρύπες στις γυψοσανίδες μεταξύ των κλειδωμένων γραφείων. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους και άδειασαν συρτάρια και ντουλάπια, διέρρηξαν με οξυγόνο το χρηματοκιβώτιο  του τμήματος Αλλοδαπών και άρπαξαν από μέσα 11.250 ευρώ, καθώς και 1.220 βεβαιώσεις αιτήσεων για άδεια διαμονής, 1.170 βινιέτες αδειών διαμονής αλλοδαπών, 142 δελτία διαμονής και 32 φύλλα ειδικού τύπου για άδεια διαμονής υπηκόων FYROM.

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis