Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:49 | 15/04/2020

Εξιχνιάστηκε χθες (14.04.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου ακόμη μια υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ημεδαπό παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, την (08.04.2020) το απόγευμα άγνωστος δράστης προέβη στην αγορά διαφόρων προϊόντων (φρούτα-λαχανικά) τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό του (δράστη), καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού στον οποίο ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσποιούμενος τον αστυνομικό άρπαξε από ηλικιωμένη τσάντα με 1.000 ευρώ


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis