Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 14/07/2018

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο fb από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κο Φωτεινό Παγιαύλα:

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛ.ΑΣ. 
Μέρος Α’

Εδώ και καιρό γίνεται μια δημόσια συζήτηση εντός ΕΛ.ΑΣ. για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε κάποιες Υπηρεσίες. Βεβαίως το ότι έχει κλείσει η στρόφιγγα με την εισαγωγή νέων αστυνομικών στις Αστυνομικές Σχολές είναι ένα θέμα.

Αλλά από κει και πέρα πώς γίνεται ένα αστυνομικό τμήμα να έχει οργανική 150 άτομα και υπάρχουσα δύναμη 38; Πώς γίνεται αντί της μείωσης με περίπου 10% που θα έπρεπε να υπάρχει αναλογικά σε όλες τις Υπηρεσίες, να φτάνουμε στη μείωση κάποιων από αυτών στο 70 με 80%;

Παραθέτω μερικές σκέψεις μου για εξοικονόμηση δυνάμεων:

• Ιδιώτες ζητούν να πραγματοποιήσουν μια ημερίδα σε κλειστό χώρο. Σε μερικές από αυτές θα ζητηθεί παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κάνει δεκτό το αίτημα. Έτσι, διατάσσονται να παραστούν μέτρα τάξης 2-3 Αστυφύλακες και επικεφαλής ένας ανώτερος αξιωματικός, π.χ. Αστυνόμος Α’, που είναι Διοικητής σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα. Αυτή η δύναμη θέλουν να υπάρχει ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ γίνει κάτι.

Αυτή η δύναμη ασφαλείας δεν χρειάζεται να είναι από την ΕΛ.ΑΣ. Οι ιδιώτες, που έχουν δώσει ένα σωρό χρήματα για να νοικιάσουν χώρους, να κρεβατώσουν από την επαρχία προσκεκλημένους κλπ, μπορούν και να προσλάβουν 3-4 εργαζόμενους στην ιδιώτικη ασφάλεια (security) για να κάνουν την ίδια δουλειά της πρόληψης. Τόσο απλά. Κι αν τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα, μπορούν να καλέσουν την Άμεση Δράση να επέμβει. Αυτό δηλαδή που θα έκαναν και οι Αστυνομικοί για να μεταφέρουν τυχόν καταγγελόμενους στο ΑΤ. ΔΕΝ χρειάζεται να υπάρχουν στο σημείο 2-3 Αστυφύλακες και ένας ολόκληρος τεντωμένος, σμπαραλιασμένος, εργαζόμενος 10-12-14 ώρες καθημερινά Διοικητής Τμήματος.

Βεβαίως, υπάρχει και η λύση όποιος θέλει αστυνομική δύναμη μπορεί να τη πληρώσει και να τη νοικιάσει. Τακτική που σπανίως εφαρμόζεται...

(έπεται συνέχεια)

** Δείτε εδώ το Μέρος Β΄

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis