Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 15/06/2015

Όσο απίστευτος και να ακούγεται ο παραπάνω τίτλος της είδησης , είναι πέρα για πέρα αληθινός. Πράγματι λοιπόν πρόκειται για σχέδιο που άμεσα θα υλοποιηθεί και σε λίγο καιρό όλοι οι αστυνομικοί στην μητρόπολη του Λονδίνου θα φέρουν πάνω στο σώμα τους κάμερες οι οποίες θα καταγράφουν όλη την δραστηριότητά τους εν ώρα υπηρεσίας. Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της Λονδρέζικης αστυνομίας αλλά πρωτίστως για την συλλογή αδιάσειστων στοιχείων σε περιπτώσεις συμβάντων ώστε να γίνεται άμεσα η διαλεύκανση τους και να μην υπάρχουν υπόνοιες για παρακώλυση και παράκαμψη της δικαιοσύνης υπέρ της αστυνομίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών παραγόντων , ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός είναι παροπλισμένος εδώ και πολύ καιρό σε σύγκριση με τους τεχνολογικά αναπτυγμένους εξοπλισμούς άλλων αστυνομικών διευθύνσεων με αποτέλεσμα να μην γίνεται επαρκής καταγραφή των γεγονότων. Αυτό όμως πολύ σύντομα θα αλλάξει και οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να καταγράφουν όλες τις προκλήσεις που βιώνουν στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελούν κάθε μέρα . Για τα πάντα θα υπάρχει αρχείο καταγεγραμμένο ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και αμφιβολίες ως προς τη δράση των αστυνομικών οργάνων.
Να σημειωθεί ότι η προμήθεια των 20.000 καμερών σώματος από την αστυνομική διεύθυνση του Λονδίνου είναι και η μεγαλύτερη προμήθεια σε τέτοιου είδους κάμερες από οποιαδήποτε άλλη αστυνομική δύναμη παγκοσμίως. Είναι μία επένδυση τεράστια.
Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η προμήθεια αυτή έχει να κάνει με τις επικρίσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει για τις αστυνομικές πρακτικές που εφαρμόζονται στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των ‘’τυχαίων’’ σωματικών ελέγχων που λαμβάνουν χώρα. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι οι εν λόγω έλεγχοι γίνονται στοχευμένα σε άτομα συγκεκριμένων μειονοτήτων και αυτό έχει πυροδοτήσει ήδη έντονες αντιδράσεις ενισχύοντας στη ήδη υπάρχουσα δυσπιστία των απλών πολιτών απέναντι στις αστυνομικές αρχές. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει δηλώνουν οι αρμόδιοι.
Ήδη έχει γίνει μία δοκιμή με την χρήση 1000 καμερών σώματος σε αστυνομικούς κατά την διάρκεια ελέγχων στοιχείων ατόμων. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι κάμερες αποδείχθηκαν πολύτιμοι σύμμαχοι υπέρ των αστυνομικών γιατί καταγράφουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται και οι δύο πλευρές στους εκάστοτε ελέγχους και παρέχουν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία περί της ενοχής υπόπτων ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο επιταχύνοντας την κατά τον τρόπο αυτό. Έτσι λοιπόν μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2016 αναμένεται να έχει εφοδιαστεί ολόκληρο το αστυνομικό σώμα του Λονδίνου.

http://www.synagermoi-spition.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis