Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:16 | 24/02/2017

Ακόμη ένα περιστατικό βίας έρχεται να σημειωθεί στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά στο Αναχάιμ του Λος Άντζελες, όπου αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, εναντίον μιας ομάδας πιτσιρικάδων, με τους οποίους είχε αντιπαράθεση γιατί του… πάτησαν στο γκαζόν!

Ο 13χρονος Christian Dorscht ήταν εκείνος που έκανε το "έγκλημα" να πατήσει στον κήπο του σπιτιού του αστυνομικού. Όταν ο αστυνομικός τον είδε, βγήκε να ζητήσει το λόγο και κάπως έτσι ξεκίνησε η αντιπαράθεση. Έπιασε τον 13χρονο για να τον συλλάβει και τον τραβούσε συνεχώς, με τους φίλους του να προσπαθούν να τον απομακρύνουν από τα χέρια του έξαλλου αστυνομικού.

Ο οποίος, όταν έφτασε η αστυνομία, υποστήριξε ότι ο 13χρονος απείλησε πως θα τον πυροβολούσε. Έτσι δικαιολόγησε στο γεγονός πως έβγαλε το όπλο που είχε στη ζώνη του και απείλησε τα παιδιά, πυροβολώντας μάλιστα δυο φορές. Εκπυρσοκρότησε το όπλο, υποστήριξε βέβαια.

Ο 13χρονος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον αστυνομικό που τον κρατά, φαίνεται να τον χτυπά. Και φυσικά, ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο κατά των μαθητών δεν συνελήφθη, εν αντιθέσει με τον 13χρονο που μεταφέρθηκε σε αναμορφωτήριο της κομητείας Όραντζ κατηγορούμενος για απειλές και επίθεση. Συνελήφθη κι ένας 15χρονος, για επίθεση επίσης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες έχει ξεκινήσει έρευνα για τον αστυνομικό. Ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, είχε έβρισε κι ένα κορίτσι γιατί του πάτησε το γκαζόν!

«Είμαι έξαλλος με ό,τι συνέβη. Ο γιος μου έχει καλούς τρόπους, είναι καλός μαθητής και δεν είναι ασεβής σε κανέναν» είπε στην Orange County Weekly ο πατέρας του 13χρονου. Και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μήνυση στον αστυνομικό, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί που κλήθηκαν μετά το περιστατικό, δεν ασχολήθηκαν καν με τον συνάδελφό τους, αυτόν που έβγαλε όπλο, αλλά επιχείρησαν να περιορίσουν τα παιδιά.

Το video από τα όσα έγιναν φυσικά έχει γίνει viral και στην Καλιφόρνια πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του αστυνομικού. «Μην πυροβολείτε τα παιδιά μας» φώναζαν και κάποιοι βγήκαν εκτός ορίων, γράφοντας με σπρέι στο σπίτι του αστυνομικού «γαμ….. γουρούνια».

Με πληροφορίες από Sun και losangeles.cbslocal.com 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis