Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:36 | 27/08/2018

Η υπηρεσία λογιστικής υποστήριξης και προμηθειών του ΝΑΤΟ παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη παρτίδα Πυρομαχικών Ακριβείας, που αποκτήθηκαν μέσω ενος προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν 11 χώρες μέλη της συμμαχίας και μία συνεργαζόμενη.

Πρόκειται επί της ουσίας για έξυπνες βόμβες που παράγονται στις ΗΠΑ και θα παραδοθούν σε Βέλγιο και Δανία τις επόμενες εβδομάδες.

[custom:google-ads]

Το συνολικο κόστος ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το όλο σχέδιο ξεκίνησε το 2014 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και έχει στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν με λογικό κόστος έξυπνες βόμβες. Το ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται συλλογικά μειώνει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ τονίζει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Η προσπάθεια αυτή προσπαθεί να απαντήσει σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε το ΝΑΤΟ την περίοδο των επιχειρήσεων στη Λιβύη, κατά την διάρκεια των οποίων ορισμένοι σύμμαχοι ξέμειναν από αποθέματα και αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουν άλλων αεροποριών της συμμαχίας» ανέφερε η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller.

Το πρόγραμμα που διαχειρίζεται η υπηρεσία λογιστικής υποστήριξης και προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA), για λογαριασμό των συμμάχων και μέχρι στιγμής 11 χώρες συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Πρόκειται για το Βέλγιο, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Βρετανία. Η συνεργαζόμενη χώρα που συμμετέχει είναι η Φινλανδία.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η δεύτερη και τρίτη παρτίδα ενώ στο πρόγραμμα είναι και η απόκτηση έξυπνων πυρομαχικών για τον στρατό ξηράς και το πολεμικό ναυτικό των χωρών μελών.

Πηγή : news.gr

 

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis