Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:49 | 11/03/2019

 Με κεντρικό σύνθημα «Be Safe in a Smart World» το 7ο Συνέδριο Security Project πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα από τη Smart Press και το περιοδικό «Security Manager»

Είναι το µεγαλύτερο και σηµαντικότερο συνεδριακό γεγονός στην Ελλάδα για το µάνατζµεντ, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την ασφάλεια και την προστασία. Στο συνέδριο καταδείχθηκε η µεγάλη πρόοδος στον τοµέα των βιοµετρικών συστηµάτων, αλλά κυρίως της τεχνητής νοηµοσύνης, η οποία έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη τεχνολογιών που ξεπερνούν τα στενά όρια του ελέγχου, της επιτήρησης και της παρακολούθησης ανοιχτών ή κλειστών χώρων.

Οι νέες τεχνολογίες εισέρχονται στο πεδίο της αντιµετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων, ακόµη και στην ικανότητα πρόβλεψης και πρόληψης κινδύνων! Ενα από τα µεγαλύτερα και πιο απειλητικά προβλήµατα ασφαλείας του σύγχρονου κόσµου είναι η κακόβουλη χρήση των αυτόνοµων ιπτάµενων οχηµάτων, των drones. Πρόσφατα ένας πληροφοριακός κολοσσός ανακάλυψε τυχαία κατά τη διάρκεια προγραµµατισµένης συντήρησης των κλιµατιστικών του ότι στην ταράτσα του υπήρχε ένα drone µε εξοπλισµό καταστροφής των ηλεκτρονικών υποδοµών του. Μπορεί λοιπόν µια εταιρεία να έχει επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε firewalls και άλλα ηλεκτρονικά αντίµετρα, να πληρώνει έναν µικρό στρατό ατόµων για τη φύλαξη των κτιριακών του εγκαταστάσεων και κάποιος µε ένα drone λίγων εκατοντάδων ευρώ, ένα κινητό και οδηγίες από το YouTube να καταστρέψει χωρίς κανείς να το πάρει χαµπάρι την ηλεκτρονική υποδοµή της.

[custom:google-ads]

Η «σκοτεινή πλευρά» των drones έχει βάθος και είναι ακόµη, εν πολλοίς, αχαρτογράφητη. Η χρήση drones µε κάµερες και µικρόφωνα για την παραβίαση του απορρήτου των συνοµιλιών µας και της προσωπικής ή επαγγελµατικής µας ζωής είναι µόνο ένα µικρό δείγµα του εύρους των κακόβουλων εφαρµογών των drones. Για παράδειγµα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι πειρατές δεν θα χρειάζονται πλέον να κυνηγούν πλοία µέσα στις θάλασσες. Με ένα drone και ένα κιλό εκρηκτικής ύλης ένας πειρατής µπορεί εύκολα να θέσει σε οµηρεία ένα τάνκερ αξίας εκατοντάδων εκατοµµυρίων από απόσταση ενός χιλιοµέτρου απλώς προσγειώνοντάς το κάπου επάνω στο πλοίο. Εχουν αρχίσει να αναπτύσσονται τεχνολογίες ανίχνευσης των drones. Μια τεχνολογία είναι η Radio Frequency (RF) detection aerials, που αποτελούνται από κεραίες που αξιοποιούνται στην ανίχνευση, την ανάλυση και στον εντοπισµό των συχνοτήτων RF που χρησιµοποιούνται από τους σταθµούς διαχείρισης των drones.
 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis