Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:20 | 06/04/2020

«Η αρχική ανησυχία των πρώτων ημερών έχει αντικατασταθεί με τον σεβασμό απέναντι στον συνάδελφο που δεν δείλιασε , με την πίστη ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Το δικό της  μήνυμα στέλνει  η διοίκηση της Εξωτερικής Φρουράς  των φυλακών Αλικαρνασσού που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
 
«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» διαμηνύουν  ο πρόεδρος κ. Γιάννης Συκιωτάκης και οι συνάδελφοι του, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι ενώ εκείνοι βρίσκονται στο καθήκον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι «Μένουμε Σπίτι».
 
φυλακές

«Η υπηρεσία της εξωτερικής φρουράς των καταστημάτων κράτησης, αποτελεί μία ειδική ένοπλη και ένστολη υπηρεσία, έχοντας συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες. Αποστολή μας δεν είναι μόνο  να διατηρούμε ασφαλές το κατάστημα κράτησης από κάθε απειλή, αλλά και η φρούρηση  των νοσηλευμένων κρατουμένων στα νοσοκομεία καθώς και η κάθε φύσεως μεταγωγή κρατουμένων για ανάκριση, στα δικαστήρια, για ιατρική εξέταση κ.α.. Οι εξωτερικοί Φρουροί βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την εκπλήρωση της αποστολής τους και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία καθ' όλο το εικοσιτετράωρο. 

Έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη : "Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω." , οι εξωτερικοί φρουροί του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού, αλλά και όλης της Ελλάδας δηλώνουμε ότι : 

«Πιστοί στον όρκο μας, 

με δέος για το ιερό σύμβολο που φέρουμε στην στολή μας, 

πάντα στην πρώτη γραμμή,  καθημερινά στον αγώνα. 

Στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε προστέθηκε άλλος ένας. Πρόκειται μάλλον για την χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η γενιά μας. Μια κρίση υγείας που ταυτόχρονα έχει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. 

Η αρχική ανησυχία των πρώτων ημερών έχει αντικατασταθεί με τον σεβασμό απέναντι στον συνάδελφο που δεν δείλιασε , με την πίστη ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis