Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 26/10/2019

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με ομιλίες και σημαιοστολισμούς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, στην ημερήσια διαταγή που ανέγνωσε, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων: «[…] Το «ΟΧΙ», έγινε σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού του αδύνατου μπροστά στον ισχυρό και δίδαξε ότι καμιά φασιστική δύναμη δεν μπορεί να καταβάλει το πιο ισχυρό όπλο ενός λαού, την πίστη του στην ελευθερία, στη διατήρηση της εθνικής του ανεξαρτησίας και στην αξιοπρέπειά του. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου ενισχύουν την εθνική μας συνείδηση. Ως Έλληνες και πυροσβέστες εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες των προγόνων μας, τον πατριωτισμό, το πνεύμα αυταπάρνησης και την αφοσίωσή τους στο καθήκον, για να ανταποκριθούμε στις επιταγές της εποχής μας […]»

Ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Α.Π.Σ., ο οποίος εξήρε την προσφορά και τη γενναιότητα των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στις δυνάμεις του Άξονα, έκανε την ιστορική αναδρομή των γεγονότων που σημάδεψαν εκείνη την περίοδο και ανέφερε μεταξύ άλλων: «[…]Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ στον ιστορικό αυτό χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος. […]Τιμάμε την ημέρα αυτή, το μεγαλείο του αγώνα του Ελληνικού λαού, ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, στη σκλαβιά, στην υποτέλεια, την απλή και μεγάλη του νίκη, το μεγάλο σταθμό της πρόσφατης ιστορίας μας. […] Σήμερα, πάνω από όλα, πρέπει να δείξουμε το δρόμο των ιδανικών που δημιούργησε το «Σαράντα» και να μεταδώσουμε όλα αυτά στις νέες γενιές. Είναι το χρέος μας, ο φόρος τιμής, στις ηρωικές στρατιές των προγόνων μας […].»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, οι Διοικητές Διοικήσεων Π.Υ. Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο Διευθυντής του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Α.Π.Σ., οι Διοικητές της 1ης ΕΜΑΚ, της Υπηρεσίας Εναερίων μέσων, των Π.Υ. και των Σταθμών της Αττικής, καθώς επίσης αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πυροσβέστες και πολιτικοί υπάλληλοι.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis