Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 20/03/2018

Πάνω στην ώρα!

Φορτηγάκι με οπωροκηπευτικά σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου.

Σύντομα εξακριβώθηκε ότι οι δύο τσιγγάνοι, που επέβαιναν σε αυτό, ήταν μέρος σχεδίου για διαρρήξεις με τη μέθοδο της απασχόλησης. 

Την προηγούμενη Τετάρτη, 14 Μαρτίου, οι δύο Ρομά από τα Άνω Λιόσια, ανιψιός και θεία, διαλαλούσαν την πραμάτεια τους στην οδό Ανθέων, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα μια ηλικιωμένη συμπολίτισσα είχε βγει από το σπίτι της και διάλεγε τη μαναβική της.

Όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να κάνουν έλεγχο στους πλανόδιους “εμπόρους”, η νοικοκυρά άρχισε να επικρίνει τα όργανα της τάξης, διότι δεν αφήνουν τους συνανθρώπους μας να βγάλουν τίμια το μεροκάματο.

Εν τω μεταξύ, ο έλεγχος συνεχιζόταν

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα η ηλικιωμένη βγήκε σοκαρισμένη από το σπίτι της φωνάζοντας στους αστυνομικούς πως της το διέρρηξαν!

Όπως διαπιστώθηκε ο άγνωστος δράστης μπήκε από το παράθυρο του σπιτιού στα λίγα λεπτά που αυτή ψώνιζε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ της αφαίρεσε όλα της τα κοσμήματα και χρηματικό ποσό περίπου 250 ευρώ.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών αποκαλύφθηκε πως δράστης ήταν ο σύζυγος και ο θείος αντίστοιχα, των άλλων δύο.

 

 

Διαρρήξεις με τη μέθοδο της απασχόλησης

Το σχέδιο που εφάρμοζαν συνήθως ήταν, την ώρα που οι άλλοι δύο πουλούσαν τα οπωροκηπευτικά τους, εκείνος έμπαινε στα σπίτια και αφαιρεί ό,τι έβρισκε. Οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της συνέργειας σε κλοπές. Ο τρίτος δράστης, που πήρε μαζί του τα κλοπιμαία, αναζητείται.

 

Κι άλλες προσαγωγές Τσιγγάνων 

Στο μεταξύ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την προηγούμενη εβδομάδα προσήχθησαν περίπου δέκα Ρομά στο ΑΤ Χαϊδαρίου, για διάφορα αδικήματα.

Ανάμεσα τους ένας 60χρονος από τη Μυτιλήνη, στον ο οποίο έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε η άδεια κυνηγετικής καραμπίνας του είχε λήξει από 2002, χωρίς να την έχει ανανεώσει.
Επίσης ένας γνώριμος των τοπικών αστυνομικών αρχών συνελήφθη με την κατηγορία της μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας. Για τον συγκεκριμένο είχαμε γράψει ότι είχε συλληφθεί την Κυριακή της Αποκριάς στη διασταύρωση της οδού Παπανδρέου με τη Λεωφόρο Αθηνών, όταν μαζί με δύο ακόμα άτομα λήστεψαν δύο Πακιστανούς με σιδηρολοστό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Πηγή:  xaidarisimera.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  "Δεν τρώνε σανό οι Ανθυπαστυνόμοι…"

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis