Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 11/01/2021

Την πρώτη της επιχείρηση στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού είχε η "ομάδα κρούσης ΟΑΕΕ" των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης για την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού περιστατικού.

Το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου κρατούμενος των φυλακών που είχε περιέλθει σε κατάσταση αμόκ αυτοτραυματιζόταν με ξυράφι που κρατούσε. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κρίθηκε επιβεβλημένη η κινητοποίηση της Ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού, τα μέλη της οποίας κινήθηκαν αστραπιαία, στην πρώτη αυτή επιχείρηση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Σε λιγότερο από μία ώρα η τετραμελής "ομάδα κρούσης" κατάφερε να αποσπάσει το ξυράφι από τα χέρια του κρατούμενου και να τον παραδώσει ασφαλή στη σωφρονιστική υτηρεσία.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στις φυλακές της Αλικαρνασσού ζητά την άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που διαθέτει η ομάδα αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Σωματείου τονίζει:

"Με το παρόν έγγραφο θέλουμε αφενός να σας ενημερώσουμε και αφετέρου να συγχαρούμε την ομάδα αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία έδρασε στις 07 Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, στις 14:40 ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς Αλικαρνασσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά   από τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, ότι ο κρατούμενος Π.Μ. έχει στη κατοχή του ξυράφι με το οποίο αυτοτραυματιζόταν, ζητώντας την άμεση επέμβαση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Σε μισή ώρα ήταν έτοιμη τετραμελής ομάδα, η οποία επιχείρησε με πλήρη εξάρτιση, με αίσιο αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας το έργο τους περί ώρα 15:30, παραδίδοντας τον κρατούμενο ασφαλή στη σωφρονιστική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 από τα 4 μέλη τα οποία έδρασαν βρίσκονταν σε Κανονική άδεια, ενώ το τρίτο μέλος βρίσκονταν σε αδιάθετο-αλλαγής.
Ήταν η πρώτη επιχείρηση της Ο.Α.Ε.Ε. στο κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.

Με τη βοήθεια τη δική σας, όσον αφορά σε εξοπλισμό (χρήζει άμεσης αντικατάστασης ο παρόν πεπαλαιωμένος) και στη συνεχή εκπαίδευση των αντρών, οι ομάδες Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν συσταθεί στα περισσότερα καταστήματα κράτησης, θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους!!!"

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis