Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:42 | 28/01/2020

Με την πρώτη δόση, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καταβάλει στο Δημόσιο η Lamda Development όταν θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα καλυφθεί το κόστος της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος.

Η μετεγκατάσταση της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, η οποία τώρα λειτουργεί μέσα στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων, αποτελεί μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν από το Δημόσιο προκειμένου να ξεκινήσει η εμβληματική επένδυση.

Η έκταση στην οποία λειτουργεί τώρα η μονάδα εξαιρέθηκε από τη μεταβίβαση στη δημόσια εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του Δημοσίου πριν από την έναρξη της επένδυσης.

Όταν διευθετηθεί το σύνολο των εκκρεμοτήτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δημοσίου, όπως η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το καζίνο και η τακτοποίηση των εκατοντάδων κτηρίων, τότε θα μεταβιβαστούν οι μετοχές της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development προκειμένου να ολοκληρωθεί το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή της πρώτης δόσης.

Ελληνικό: Το ΤΑΙΠΕΔ υπεύθυνο για το κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση υδατοδρομίων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ θα επωμισθεί το κόστος κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του λιμενικού.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίων έργων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το έργο θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ έτσι ώστε όταν το ΤΑΙΠΕΔ λάβει την πρώτη δόση του τιμήματος από την αγοραπωλησία των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», η κάλυψη της δαπάνης να γίνεται με κατάθεση των αντίστοιχων εσόδων στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Η εκταμίευση του ποσού για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της μονάδας υποβρυχίων αποστολών στο Ελληνικό, θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis