Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 05/12/2020

Σε επιφυλακή βρίσκονται από σήμερα Σάββατο οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τυχόν «απρόβλεπτες» συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε χθες Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, όπου ξαφνικά εμφανίστηκαν 100 άτομα που εξήλθαν από το σταθμό του Μετρό. Οι νεαροί άνοιξαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν, με τους αστυνομικούς της ομάδας Δράση να επεμβαίνουν και να ξεσπούν επεισόδια μικρής έκτασης.

Οι συναθροίσεις θα απαγορευτούν με διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, η διάλυση συγκεντρωμένου πλήθους χαρακτηρίζεται ως μία «δύσκολη υπόθεση». Έτσι, το βάρος θα πέσει στην αποτροπή των συναθροίσεων. Από σήμερα Σάββατο λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ βάρος δίνεται και στο πληροφοριακό δίκτυο.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης και ιδιαίτερα στους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την κορύφωση των μέτρων να έρχεται αύριο Κυριακή, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Συνολικά στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί, ενώ στον αττικό ουρανό θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν «live» εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια κατάληψής τους. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται και ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου, για να αποφευχθούν «εκπλήξεις», όπως αυτή της κατάληψης του Πολυτεχνείου λίγο πριν «σφραγιστεί» για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, όπως λένε αστυνομικές πηγές, σε περίπτωση που παρατηρηθούν συγκεντρώσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στην περιοχή θα κληθούν να τους βεβαιώσουν κλήσεις για παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Στα Εξάρχεια θα μεταφερθούν, επίσης, οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ., για την περίπτωση που ξεσπάσουν γενικευμένα επεισόδια.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis