Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 09/04/2017

Το σύγχρονο, αλληλέγγυο και κοινωνικό προφίλ του, ανέδειξε -για άλλη μία φορά- ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Κυριακή, με την επίδειξη απεγκλωβισμού θύματος σε τροχαίο ατύχημα και αφαίρεσης κράνους μοτοσικλετιστή, που πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαθέτει την αρχαιότερη Ομάδα Διάσωσης, καθώς ιδρύθηκε το 1986 πριν ακόμη από τις κρατικές υπηρεσίες διάσωσης, δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Τόνισε δε, ότι, «επίσης είναι αναγνωρισμένη εθελοντική δύναμη στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και διαθέτει οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών».

Οι Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επισήμανε ο κ. Αυγερινός.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους, στήθηκε μια εικονική σκηνή ατυχήματος στο οποίο εμπλέκονταν ένα όχημα ΙΧ και ένα μηχανάκι, μετά από σύγκρουση. Η ομάδα διάσωσης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ανέλαβε τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των πολυτραυματιών.

Την επίδειξη παρακολούθησαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Σουρβίνος, εκπρόσωποι του στρατού και εθελοντικών ομάδων.

Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα πραγματοποιήθηκαν παράλληλες παρουσιάσεις Α΄ Βοηθειών για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση αιμορραγιών και μυοσκελετικών κακώσεων σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες παρουσίασαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβαίνει κάθε πολίτης, όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα, καθώς και τις ενδεδειγμένες ενέργειες διάσωσης των εμπλεκομένων θυμάτων.
 

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis