Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 17/04/2016

Το Ιράν παρουσίασε τμήμα του συστήματος S-300 που παρέλαβε απο την Ρωσία την περασμένη βδομάδα. 
Το Ιράν παρουσίασε τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης της Εθνική Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Τεχεράνη.

Τα πύραυλικά συστήματα S-300 και ο εξοπλισμός ραντάρ ήταν το κύριο θέαμα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 17ης Απριλίου, σύμφωνα με εικόνες από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί επέμεινε ότι η στρατιωτική δύναμη του Ιράν ειναι καθαρά αμυντική και για αποτρεπτικούς σκοπούς.


 


Το Ιράν ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου ότι η Ρωσία είχε παραδώσει το πρώτο μέρος της αποστολής της πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Τεχεράνη.
Το 2010, η Ρωσία πάγωσε συμφωνία για να παραδώσει S-300, μεταξύ των πιο ικανών συστήματων αεράμυνας στον κόσμο, με το Ιράν υπό πίεση από τη Δύση. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήρε την αναστολή, τον Απρίλιο του 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν εκφράσει την ανησυχία του για τα πυραυλικά συστήματα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να διαταράξουν την περιφερειακή ισορροπία στρατιωτικής ισχύος.
 
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis