Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 16/07/2018

Την χορήγηση ειδικού επιδόματος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό ζητάνε οι αστυνομικοί που ανήκουν οργανικά στις διευθύνσεις αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου (περίπου 1.100 αστυνομικοί), δηλαδή στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές.

Το αίτημα αυτό – μεταξύ άλλων – διατυπώθηκε στην διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στη Χίο κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα και τον ειδικό γραμματέα οικονομικών θεμάτων κ. Κωνσταντίνο Πλατιά.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το ΚΥΤ Χίου στην ΒΙΑΛ, όπου είδαν από κοντά τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου, τους οποίους ενημέρωσαν για συνδικαλιστικά θέματα και τα ανοιχτά ζητήματα που διεκδικούνται σε επίπεδο Ομοσπονδίας (διεκδίκηση αναδρομικών, βαθμολόγιο, μισθολόγιο, μάχιμη πενταετία, συντάξεις χηρείας κ.λπ).

Σε ό,τι αφορά την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού διατυπώνονται επιπλέον τα ακόλουθα αιτήματα:

1. Άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, διατηρώντας στα νησιά μόνο αυτούς που μπορούν να φιλοξενηθούν στις δομές χωρίς να υπερβαίνουν τη χωρητικότητά τους.

2. Ίδρυση ιατρείου και νοσηλευτηρίου στα ΚΥΤ, με τον διορισμό νοσοκόμων και γιατρών (τουλάχιστον παθολόγου ή χειρουργού και ψυχιάτρου) που να μπορεί να χρησιμοποιήσει η αστυνομία.

3. Πρόσληψη διερμηνέων, οδηγών λεωφορείων κ.λπ. ειδικοτήτων για αποκλειστική χρήση της αστυνομίας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

4. Απόσπαση αξιωματικών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά, καθώς σε κάθε νησί υπάρχουν περίπου 150 αστυνομικοί αποσπασμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν αξιωματικοί, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται με την διαχείρισή τους οι ήδη υπηρετούντες σε αυτά αξιωματικοί.

Το κλιμάκιο της ΠΟΑΞΙΑ είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μπελέγρη

astraparis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis