Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:54 | 14/12/2020
Η αναμονή για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης φτάνει προς το τέλος της.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει πιθανότατα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στην επόμενη.
 
Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε η ΕΡΤ, η πιθανότερη ημερομηνία για την «πρεμιέρα» της πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης είναι η επόμενη Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι τα ποσά να ξεκινήσουν να καταβάλλονται εντός του Δεκεμβρίου και όλα δείχνουν ότι οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο.
 
Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα ξεκινούν από 70 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 800 ευρώ, για τις περιοχές όπου οι ανάγκες θέρμανσης είναι μεγάλες.
 
Επίδομα θέρμανσης: Οι 4 κατηγορίες και οι δικαιούχοι
 
Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης για πρώτη φορά δεν θα περιορίζεται στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη λίστα των δικαιούχων -πέραν του πετρελαίου θέρμανσης- θα προστεθούν όσοι χρησιμοποιούν:
 
φυσικό αέριο
υγραέριο
καυσόξυλα ή pellet (για ορεινές και ημιορεινές περιοχές με πληθυσμιακό όριο 2.500)
 
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία όταν πραγματοποιούν τις αιτήσεις τους, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής: 
 
• Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
 
• Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
 
• Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis