Επίδομα και στους αστυνομικούς που υπηρετούν μόνιμα στα νησιά με ΚΥΤ, ζητά η Ομοσπονδία αξιωματικών

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Επίδομα και στους αστυνομικούς που υπηρετούν μόνιμα στα νησιά με ΚΥΤ, ζητά η Ομοσπονδία αξιωματικών

Τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν στο ΚΥΤ Χίου της ΒΙΑΛ, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, που το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στο νησί· ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Κατσιαμάκας μαζί με τον πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου Γιάννη Αραμπατζή, επισήμανε την ανάγκη μεταφοράς στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, διατηρώντας στα νησιά μόνο αυτούς που μπορούν να φιλοξενηθούν στις δομές χωρίς να υπερβαίνουν τη χωρητικότητα αυτών.

Ζητούν επίσης την επέκταση του επιδόματος που λαμβάνουν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί από την Ηπειρωτική Ελλάδα στα ΚΥΤ των νησιών, και σε αυτούς τους αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν σε αυτά τα 5 νησιά, λόγω της υπερεργασίας που προσφέρουν εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος.

Παράλληλα να υπάρξει απόσπαση και αξιωματικών.

Επίσης ζητείται η ίδρυση ιατρείου και νοσηλευτηρίου στα ΚΥΤ, με το διορισμό νοσοκόμων και ιατρών (τουλάχιστον παθολόγου ή χειρουργού και ψυχιάτρου) που να μπορεί να χρησιμοποιήσει η αστυνομία καθώς και η πρόσληψη διερμηνέων, οδηγών λεωφορείων κλπ ειδικοτήτων για αποκλειστική χρήση της αστυνομίας.

Στα κλαδικά θέματα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας ζητούν, σε αντίθεση με την εποχή προ μνημονίων, να μπορούν να μένουν στο σώμα και 35 έτη εφόσον το επιθυμούν και να μην προχωρούν σε αποστρατεία στην ηλικία των 50 ετών περίπου. Αιτία οι περικομμένες συντάξεις, που κάνουν αδύνατη τη διαβίωση με αυτές, της οικογένειας του εν αποστρατεία αξιωματικού της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας και ο Ειδικός γραμματέας οικονομικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Πλατιάς, συνοδεία και μελών του ΔΣ της Ενωσης Αξιωματικών Β. Αιγαίου, πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρματζη και με τον Αντιδήμαρχο Χίου Γιώργο Μπελέγρη, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΥΤ Χίου στη ΒΙΑΛ.

Πηγή:  chiosnews.com