Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 20/03/2017

Η Ένωση Αστυνομικλων Αττικής εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

Συνάδελφοι,

    Με την υπ’αρίθμ. 1533/17/301429 (POL) από 12-2-2017 Διαταγή Α.Ε.Α./Κλάδος Ασφαλείας/Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επιλέχθηκαν 64 αστυνομικοί για απόσπαση σε Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές στο Εξωτερικό, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Η Ένωσή μας έγινε δέκτης παραπόνων επιλεχθέντων συναδέλφων μελών της, ότι ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιβαρύνεται με τη σχετική Δαπάνη για την αποζημίωση των εν λόγω αστυνομικών, κατέβαλλε κανονικά στο Υπουργείο Εσωτερικών τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται οι αστυνομικοί για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπασή τους, εν τούτοις ενημερώθηκαν από την Δ.Δ.Α.Σ. ότι από τη μηνιαία αποζημίωσή τους δεν θα τους χορηγηθεί το προβλεπόμενο ποσό που αφορά το επίδομα κατοικίας (10%) αν και έχει ήδη πιστωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, διότι δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο που να δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο μας να χορηγεί το εν λόγω επίδομα στους αστυνομικούς (ανεξάρτητα αν το δικαιούνται) και θα το λάβουν μόνο αν το διεκδικήσουν δικαστικά με την επιστροφή τους από τις Πρεσβείες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

    Για αυτό το λόγο παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς τα συναρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών και Εξωτερικών, για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιλυθεί το πρόβλημα, ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν το επίδομα κατοικίας που δικαιούνται, είτε μέσω σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, είτε να χορηγηθούν τα δικαιούμενα ποσά απευθείας από το Υπουργείο Εξωτερικών στους αποσπασμένους αστυνομικούς, ως είθισται  μέχρι σήμερα.

                                                        

 

   Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                      - Ο -

                  Πρόεδρος                                                       Γεν. Γραμματέας     

       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis