Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 27/06/2020

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων απευθυνόμενη στις Ενώσεις / Μέλη της, ενημερώνει πως προτίθεται άμεσα, να καταθέσει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους, σχετικά με την διακοπή της παραγραφής αξίωσης για όσους συναδέλφους υπηρετούν σε συνοριακούς νομούς Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου και δεν λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου.

2.   Η Ομοσπονδία μας, υπενθυμίζει πως με την Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της υπ’αριθμ πρωτ. Οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την εφαρμογή του Μέρους  του ΣΤ’ του ν. 4472/2017 ( νέο μισθολόγιο ) που κατέθεσε την 23/10/2017 έχει αιτηθεί την ακύρωση της ως άνω κανονιστικής εγκυκλίου ως προς το επίμαχο επίδομα παραμεθορίου, η χορήγηση του οποίου με τις διατάξεις του ν.4472/2017 περιορίζεται  μόνο για τους υπηρετούντες  αστυνομικούς σε Έβρο και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά το μέρος που εξαιρούνται από την καταβολή του, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στις συνοριακές υπηρεσίες της παρ. 1.

[custom:google-ads]

3.   Εκτιμώντας πως το ανωτέρω αίτημα θα έχει θετική έκβαση και για να μην παραγραφούν αξιώσεις που αφορούν την διεκδίκησή του σε μεταγενέστερο χρόνο από κάθε ενδιαφερόμενο, η Ομοσπονδία προτίθεται να προβεί άμεσα στην κατάθεση αιτήματος διακοπής της παραγραφής των αξιώσεων, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για περαιτέρω  διεκδίκησή του δικαστικώς.

4.   Η απαραίτητη διαδικασία και η κατάθεση του αιτήματος διακοπής της παραγραφής, θα πραγματοποιηθεί από τους Νομικούς Συνεργάτες της Ομοσπονδίας κ. Μισαηλίδη Ιωάννη και Λάγο Γεώργιο, χωρίς οιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τον κάθε ενδιαφερόμενο, όπως επίσης και καμίας μελλοντικής δέσμευσης σε περίπτωση ευόδωσης των προϋποθέσεων ( Απόφαση αιτήματός μας στο ΣτΕ) για την κατάθεση αγωγών.

      Για τους λόγους αυτούς οι ενδιαφερόμενοι, μέσω των σωματείων ή ομαδικά, να αποστείλουν πλήρη στοιχεία και υπεύθυνη δήλωση στο mail  της ΠΟΣΥΦΥ  έως 05/7/2020.

      Περισσότερες πληροφορίες στα τοπικά Σωματεία – μέλη της ΠΟΣΥΦΥ.

      Σχετικά  υποδείγματα αποστέλλονται συνημμένα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

posyfy.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΕΛΑΣΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis