Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:18 | 09/08/2016

Επίθεση από ομάδα νεαρών καταγγέλλει ότι δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” ο δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Περάματος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Λαγουδάκη στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, παρουσία της συζύγου του και μελών της Δημοτικής Αρχής, ομάδα νεαρών παραβιάζοντας την είσοδο εισέβαλε στο χώρο και προέβη σε βανδαλισμούς. Αρχικά ο δήμαρχος τους ζήτησε να απομακρυνθούν, αλλά ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο δήμαρχος Περάματος, δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες νεαρών προκαλούν καταστροφές σε υποδομές της πόλης. “Λίγες μέρες πριν, καθώς πραγματοποιούνταν πολιτιστικές εκδηλώσεις των φορέων της πόλης μας στον ίδιο χώρο, εκλάπησαν πράγματα από το Θέατρο, ενώ παράλληλα γράφτηκαν χυδαία συνθήματα στους τοίχους. Δυστυχώς, φαινόμενα λεηλασίας και βανδαλισμού συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις υποδομές της πόλης, όπως στον θερινό Κινηματογράφο, στο Κολυμβητήριο, στην Πρόνοια, σε παιδικές χαρές, στο Πάρκο Δημητριάδη, καθώς και σε δίκτυα φωτισμού”.

“Σε μία πόλη που υποφέρει από την κρίση και την ανεργία, σε έναν Δήμο χρεοκοπημένο που δίνει μεγάλο αγώνα για να σταθεί όρθιος και να μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες και έργο στην Πόλη, είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών μέσω αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”, αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση του δήμου Περάματος.

Καταδικάζει το περιστατικό η Νέα Δημοκρατία

«Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, που δέχθηκε από περιθωριακά στοιχεία, ο δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, κατά την επίσκεψή του στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν κατά την εισβολή τους στο χώρο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι "είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες" και τονίζει ότι "είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών". Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ.

Απάντηση από το Μαξίμου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί τη γνωστή και αποτυχημένη συνταγή «Νόμος και Τάξη», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία προσωπικά εγγυήθηκε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί την σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά είναι πολιτική και πρόγραμμα που έχει καταδικάσει ο λαός. «Όταν έχεις αποτυχημένο πρόγραμμα πορεύεσαι με «ασφάλεια»», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αμήχανος απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θεσμούς, οικονομία και κοινωνικό κράτος, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη γνωστή μα αποτυχημένη συνταγή «Νόμος και Τάξη». Γνωστή και σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά στην οικονομία και στην προπαγάνδα», σχολιάζουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «το μόνο που διακυβεύεται είναι η προοπτική της ΝΔ και το καταδικασμένο από το λαό πρόγραμμά της».

«Την ασφάλεια των πολιτών την εγγυώνται καθημερινά οι θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας και της δημοκρατίας», αναφέρει η κυβέρνηση.

news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis