Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 12/05/2017

Μεγάλη επίθεση από χάκερς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα εις βάρος του περιφερειακού συστήματος Υγείας του Λονδίνου, γνωστού ως “Barts Health NHS Trust”. Οπως ανακοίνωσε το Barts έχουν προκύψει μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίες του συστήματος και παρατηρούνται καθυστερήσεις σε όλα τα συμβεβλημένα νοσοκομεία γεγονός που έχει αναγκάσει τις αρχές να θέσουν σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης.

Το Barts προσθέτει ότι έχει ματαιώσει όλα τα ραντεβού για εξετάσεις ρουτίνας και εκτρέπει όλα τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία της πόλης του Λονδίνου.

Η εθνική υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση και ανακοινώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες αντιμετώπισής της. 

Γιατροί έχουν αναρτήσει μηνύματα στο Twitter σχετικά με το τι συμβαίνει στα συστήματα των νοσοκομείων τους.

«Οπότε το νοσοκομείο μας δέχθηκε επίθεση … Λάβαμε ένα μήνυμα που έλεγε πως οι υπολογιστές σας είναι τώρα υπό τον έλεγχο τους και να πληρώσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό» αναφέρει το μήνυμα ενός γιατρού.

 

Σύμφωνα με το BBC, στις οθόνες των συστημάτων του Barts εμφανίστηκε ένα μήνυμα που ζητά πο τους χρήστες να πληρώσουν λύτρα, προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία του προγράμματος διαχείρισης. 

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis