Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:09 | 21/05/2020

Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα. Η μαυροντυμένη γυναίκα φέρεται να είπε «πάρτα μωρή, καλά να πάθεις» όταν έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της κοπέλας.

Δύο γυναίκες με μαύρα ρούχα έχουν καταγράψει οι κάμερες καταστήματος στο σημείο όπου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι η 34χρονη στην Καλλιθέα. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι όλο και περισσότερα όσο περνούν οι ώρες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, φαίνονται δύο μαυροφορεμένες γυναίκες, ενώ να θυμίσουμε πως στα λίγα λόγια που έχει πει μέχρι στιγμής η 34χρονη στους αστυνομικούς, περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το θύμα της επίθεσης μίλησε εκ νέου στους αστυνομικούς και επανέλαβε πως δεν αναγνώρισε σε καμία περίπτωση το πρόσωπο κάποιας γνωστής της. Επίσης τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί πως κάποιος θα είχε τόσο σοβαρό προσωπικό πρόβλημα μαζί της ώστε να κάνει κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, νέο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμένο είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση. Οι εικόνες δείχνουν τις στιγμές αμέσως μετά την επίθεση.

Στο βίντεο φαίνεται η 34χρονη κοπέλα φέροντας εγκαύματα από το καυστικό υγρό να βγαίνει τρέχοντας από την πολυκατοικία για να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου είναι το φαρμακείο.

Τρέχοντας και ουρλιάζοντας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η 34χρονη βγαίνει στον δρόμο και πηγαίνει για να αναζητήσει βοήθεια.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το Open οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μάτι της κοπέλας, ωστόσο θα υπάρχει μια απώλεια όρασης.

Υπάρχουν βέβαια αρκετά εγκαύματα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο της 34χρονης, τα οποία οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η μαυροντυμένη γυναίκα φέρεται να είπε «πάρτα μωρή, καλά να πάθεις» όταν έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της κοπέλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες την κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα.

Πώς έγινε η επίθεση 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, η κοπέλα στις 09:30 το πρωί μπήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργάζεται. Σταμάτησε στο ασανσέρ και ξαφνικά από το υπόγειο εμφανίστηκε μια μαυροντυμένη γυναίκα με μάσκα στο πρόσωπο η οποία της έριξε καυστικό υγρό. 

Τα ίχνη από το βιτριόλι υπάρχουν παντού στον χώρο. Στον τοίχο, στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ το μάρμαρο στο πάτωμα έχει κυριολεκτικά καταστραφεί από το καυστικό υγρό. Τα σημάδια αυτά δείχνουν το μένος της δράστιδος απέναντι στο θύμα. Η ποσότητα του υγρού που έριξε στην 34χρονη ήταν πολύ μεγάλη και δείχνει ότι της είχε στήσει καρτέρι και ήθελε να της κάνει κακό. 

Μετά την επίθεση το θύμα άρχισε να ουρλιάζει από το σοκ και τον πόνο. Βγήκε έξω, πήγε στο κοντινό φαρμακείο, όπου της είπαν ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Τα ρούχα της είχαν λιώσει και ήταν μόνο με τα εσώρουχά της.

Κάποιοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη βοήθησαν, την τύλιξαν με μια πετσέτα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να την παραλάβει. 

Το ψυχολογικό προφίλ της δράστριδας

«Αυτά τα εγκλήματα είναι σοκαριστικά γιατί είναι εγκληματα προμελετημένα και δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας από την άποψη ότι αγοράστηκε βιτριόλι και μπήκε στην διαδικασία να το κάνει πράξη. Είναι τελείως διαφορετικό από κάτι που γίνεται εν βρασμώ» λέει στον ΣΚΑΙ η εξελικτική ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου. 

«Εκτός του ότι είναι σχεδιασμένο περνάει και από κάποια στάδια επεξεργασίας του εγκεφάλου», προσθέτει η ίδια ενώ επισημαίνει πως «είναι το αρρωστημένο μυαλό του θύτη, δεν μπορείς να δώσεις λογική εξήγηση σε ένα μυαλό που νοσεί».

Παράλληλα, όπως η ίδια εξηγεί «είναι σοκαριστικό και από το αποτέλεσμα που θα φέρει καθώς απ’ ότι ακούστηκε το θύμα θα χάσει την όραση από το ένα μάτι της, θα αλλοιωθεί η όψης της. Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θεματα για έναν άνθρωπο που πρέπει να συνεχίσει να ζει την ζωή του»

Σημειώνεται πως στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου παραμένει η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει χάσει το αριστερό της μάτι και έχει πολύ βαθύ έγκαυμα στο πρόσωπο. Εγκαύματα έχει επίσης στα χέρια και το στήθος. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Μακρύς θα είναι ωστόσο ο δρόμος για την αποκατάστασή της.

Τι είπε η 34χρονη

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό» δηλώνει μέσα από την Εντατική η 34χρονη, που χθες Τετάρτη δέχτηκε άγρια επίθεση με βιτριόλι από μια μαυροφορεμένη γυναίκα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη δράστη στον στενό προσωπικό και φιλικό κύκλο του θύματος, σκιαγραφόντας το προφίλ της, ενώ σοκάρουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Η άτυχη γυναίκα που διακομίστηκε σήμερα σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο, όσο ήταν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο συνομίλησε για λίγα λεπτά με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, στους οποίους είπε «αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό».

Η κάμερα της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, εκεί όπου χθες το πρωί η άγνωστη γυναίκα  έλουσε με το καυστικό υγρό την 34χρονη. Τα σημάδια από το βιτριόλι που υπάρχουν στους τοίχους και το πάτωμα αποδεικνύουν το μένος της επίθεσης... 

Μιλώντας στην κάμερα του «Εκτός Γραμμής» αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε όσα ακολούθησαν μετά την επίθεση. «Η κοπέλα έτρεχε μόνη της προς το φαρμακείο... Φώναζε. Αυτή η φωνή δεν σβήνει. Έλεγε βοήθεια και ζητούσε νερό. Της έδωσε νερό, πήγε μόνη της στον νιπτήρα και άρχισε να πλένεται. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο δέρμα της. Στη αρχή νόμιζα ότι κάποιος τη χτύπησε στο πρόσωπο, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν οξύ. Δεν ήθελε να την πλησιάσει κανείς, είχε πάθει σοκ. Μάλιστα, μια κοπέλα που τη βοήθησε να βγάλει τα ρούχα της έπαθε κι αυτή έγκαυμα...»

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, οι αστυνομικοί ψάχνουν την δράστη της άγριας επίθεσης στον στενό προσωπικό και φιλικό κύκλο της 34χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα γραφεία της Ασφάλειας πέρασαν και έδωσαν κατάθεση ο πρώην και ο νυν φίλος της 34χρονης, καθώς και φίλοι και φίλες της. Οι πρώτοι που έδωσαν κατάθεση δεν προσέφεραν πολλά στην αστυνομική έρευνα, με τους αστυνομικούς να ελπίζουν ότι ίσως οι φίλοι της, συνδράμουν στην αποκάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα δεν φαίνεται να είχε προβλήματα επαγγελματικά και οικονομικά που να δικαιολογούν μια τέτοια επίθεση ή να δεχόταν απειλές, ωστόσο η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το κινητό της τηλέφωνο και τους λογαριασμούς τους στα social media. 

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση

Σε βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή που η 34χρονη φτάνει στη δουλειά της στην Καλλιθέα και λίγο αργότερα, αφού έχει δεχτεί την επίθεση με καυστικό υγρό, να μεταφέρεται σε άθλια κατάσταση από το φαρμακείο της περιοχής.

Ώρα 9 το πρωί. Η 34χρονη έχει φτάσει στη δουλειά της και παρκάρει το αυτοκίνητό της. Λίγο αργότερα η άτυχη κοπέλα φαίνεται να περπατάει με αργά και σταθερά βήματα προς την πολυκατοικία που έμελλε να δεχτεί την επίθεση. Η ίδια δεν έβαζε στο μυαλό της τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Μέσα στην πολυκατοικία, μπροστά από το ασανσέρ, την περίμενε μια κοπέλα που φορούσε χειρουργική μάσκα και κρατούσε το καυστικό υγρό το οποίο της πέταξε. Λίγα λεπτά αργότερα, μπροστά από το φαρμακείο, βλέπουμε την φαρμακοποιό να τρέχει εσπευσμένα στο εσωτερικό όπου βρίσκεται η 34χρονη σε άθλια κατάσταση. Στη συνέχεια, η άτυχη κοπέλα βγαίνει από το φαρμακείο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis