Επίθεση με βιτριόλι: Αυτά είπε στην ΕΛ.ΑΣ. η 34χρονη – Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

"ΧΤΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΘΥΤΗ
Επίθεση με βιτριόλι: Αυτά είπε στην ΕΛ.ΑΣ. η 34χρονη – Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

«Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να  δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω».

Αυτά φέρεται να είπε πριν από λίγο στους αστυνομικούς η 34χρονη γυναίκα που για πρώτη φορά μίλησε στους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει να βρουν ποιος ή ποιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση σε βάρος της με το καυστικό υγρό πριν από λίγες μέρες στην Καλλιθέα.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι θα χρειαστεί πολλές φορές ακόμη να μιλήσουν με τη γυναίκα, καθώς η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τέτοια που ακόμη δεν μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επικεντρώθηκαν στο να την ρωτούν αν υποψιάζεται ποιο είναι το πρόσωπο που ήθελε να της κάνει κακό, αλλά και αν είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη δεν μπορούσε με ακρίβεια να προσδιορίσει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, όμως αναφέρθηκε στην εκτίμησή της ότι δεν αποκλείει να προέρχεται από το ευρύτερο επαγγελματικό της περιβάλλον ή να έχει κάποια σχέση με άτομο ή άτομα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά της. Και πάλι όμως δεν μπορούσε να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Αυτό σημαίνει για τους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί της πολλές φορές ακόμη, ενώ θα ξεκινήσουν και μία άλλη παράλληλη έρευνα για να εξακριβώσουν και να δουν εάν μπορεί να βγάλει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στα όσα αναφέρθηκε η ίδια για τις υποψίες της. Πάντως αξιωματικοί που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζουν ότι ακόμα η έρευνα είναι στην αρχή και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν, ενώ συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται στο προσωπικό, συγγενικό και επαγγελματικό της περιβάλλον, ξεπερνώντας μάλιστα μέχρι στιγμής τις 20 καταθέσεις.

Επίσης αναμένουν τα αποτελέσματα από το κινητό της τηλέφωνο. «Είναι βασικό για εμάς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της γυναίκας και να καταλάβει ότι είμαστε δίπλα της και ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Ο φόβος για μια γυναίκα που δέχτηκε τέτοια επίθεση είναι απόλυτα δικαιολογημένος και εμείς πρέπει να πάμε με αργά βήματα». Αυτά έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς.

"Χτίζουν" το προφίλ του θύτη

Στη σκιαγράφηση του προφίλ της µαυροντυµένης γυναίκας που προµηθεύτηκε το περίφηµο «υγρό της αντιζηλίας», το γνωστό σε όλους βιτριοόλι για να εκδικηθεί την 33χρονη Ιωάννα, έχουν προχωρήσει οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας που θεωρούν ότι η σύλληψη της δράστιδος είναι θέµα χρόνου. Η µυστηριώδης γυναίκα µε τη χειρουργική µάσκα γνώριζε καλά τον χώρο όπου εξαπέλυσε την επίθεσή της, στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται η Ιωάννα στην Καλλιθέα, καθώς είχε επισκεφθεί ξανά την πολυκατοικία για να κάνει κατόπτευση. Γνώριζε πού «βλέπουν» οι κάµερες ασφαλείας αλλά και πού µπορούσε να κρυφτεί για να πετύχει τον αιφνιδιασµό των 60 δευτερολέπτων.

Οι «profilers» (αναλυτές ανθρώπινης συµπεριφοράς) της Ασφάλειας που συνέθεσαν το προφίλ της δράστιδος κάνουν λόγο για γυναίκα της «διπλανής πόρτας», γεµάτη µίσος, που ήθελε να προκαλέσει «διά βίου» πόνο και βλάβη στην 33χρονη. Για να πετύχει τον σκοπό της οργάνωσε µια φρικτή ενέργεια, που, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνοµικές πηγές, ενείχε τεράστιο βαθµό ρίσκου, διότι έγινε σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σηµείο της οδού Θησέως. Βασίστηκε στον αιφνιδιασµό και στην τύχη, µε τη µαυροντυµένη γυναίκα να καταφέρνει τελικά να εξαφανιστεί. Ταυτόχρονα, όµως, η δράστις έδειξε ότι είχε σχεδιάσει άρτια τις κινήσεις της και ότι ήταν ιδιαίτερα ψύχραιµη.

Δεν άφησε πίσω κανένα στοιχείο

Το στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνοµικούς ήταν ότι πήρε µαζί της το δοχείο µε το βιτριόλι για να µην αφήσει πίσω της κανένα απολύτως ίχνος. Επίσης, κατάφερε να περάσει κάτω από τις κάµερες, χωρίς καµία από αυτές να καταγράψει το πρόσωπό της, προφανώς έχοντας αφιερώσει αρκετές ώρες παρακολούθησης πριν από το «χτύπηµα». «Το καυστικό υγρό είναι ένα σαδιστικό µέσο για να τραυµατίσεις κάποιον. ∆εν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, ίσως γιατί αυτό το θεωρούσε µικρή τιµωρία. Ηθελε το θύµα της να ζήσει. Όχι όµως µια φυσιολογική ζωή, αλλά µια ζωή γεµάτη πόνο. Η δράστις έτρεφε µίσος για κάτι ξεκάθαρα προσωπικό και ήθελε να την κάνει να υποφέρει. Στόχος της ήταν να χαλάσει την οµορφιά της άτυχης γυναίκας και να καταστρέψει τη ζωή της για πάντα» λέει αστυνοµική πηγή.

«Επαγγελματικό χτύπημα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασµένη και επαγγελµατική: «Είχα µια ολιγόλεπτη συνάντηση µε την Ιωάννα. Αυτό που µου είπε είναι ότι µια γυναίκα, η οποία ήταν κρυµµένη στα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο, της έριξε υγρό την ώρα που εκείνη πήγαινε προς το ασανσέρ. Οι αστυνοµικοί έχουν ήδη εξετάσει διάφορα άτοµα από το κοινωνικό, επαγγελµατικό και φιλικό περιβάλλον της. Η κοπέλα δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές. Θέλω να τονίσω ότι το συγκεκριµένο χτύπηµα δείχνει επαγγελµατισµό και ήταν προσχεδιασµένο».

 

Πηγές: cnn.gr, ethnos.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς εντόπισαν οι Αρχές τον «δράκο του Κάβου» - Είχε οπλισμένο μονόκαννο